Een initiatief van: Edventure

Login voor leden 0

Aanmeldingsformulier

Wilt u uw kind aanmelden voor een van de gedragsbehandelingen van ONL? Dan kunt u contact opnemen met een ONL-bureau bij u in de buurt en bij voorkeur alvast onderstaand aanmeldformulier invullen.

Aanmeldformulier ONL Gedrag 2016

  • Onderwijsadviesbureaus helpende hand voor gemeenten bij invoering Jeugdwet

    De onderwijsadviesbureaus, verenigd in brancheorganisatie EDventure, bieden gemeenten de helpende hand bij de invoering van de nieuwe jeugdwet. Door de invoering van de Jeugdwet verandert er per 1 januari 2015 veel voor kinderen, ouders, hulpverlenende instellingen en het onderwijs. De verantwoordelijkheden voor de jeugdzorg verschuiven van het Rijk naar de gemeenten. De onderwijsadviesbureaus adviseren gemeenten een visie op jeugdzorg te ontwikkelen waarbij het kind centraal staat en er korte lijnen ontstaan tussen het onderwijs en de jeugdzorg. Om gemeenten en het onderwijs te helpen bij de veranderingen heeft EDventure een speciale website ontwikkeld; www.verbindingonderwijsenjeugdzorg.nl.

  • Meer dan een derde kinderen regio IJsselland gepest

    Twee derde van de ouders uit de regio IJsselland vinden hun kind weerbaar. Dit blijkt uit het vierjaarlijkse onderzoek van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst IJsselland onder 5534 ouders met kinderen van 0-12 jaar. Ruim een derde van de kinderen is echter de laatste drie maanden gepest; voornamelijk op school. Dit meldt RTV Oost in september 2014. […]